13.06.2018 Moskva

Infantino: Oživeo sam Fifu

Infantino: Oživeo sam Fifu Foto: Beta/AP/Pavel Golovkin
Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Đani Infantino rekao je danas da se pod njegovim vođstvom ta organizacija transfomisala od "klinički mrtve" do "žive i zdrave".


Infantino je na godišnjem kongresu Fifa u Moskvi rekao da je ta organizacija sada "puna radosti i strasti sa vizijom za svoju budućnost".

Infantino je u februaru 2016. godine izabran za predsednika Fife, devet meseci pošto je američko i švajcarsko tužilaštvo pokrenulo istrage o mitu i korupciji u kojima su učestvovali visoki zvaničnici Fife, uključujući i njenog tadašnjeg predsednika Sepa Blatera.

Izbori za predsednika Fife održaće se 5. juna naredne godine u Parizu, a Infantino još nije rekao da li će se kandidovati za novi mandat.

On je rekao da je Fifa sada "apsolutno transparentna" u svojim finansijama, sa prihodom od više od 6,1 milijardi dolara za četvorogodišnji komercijalni ciklus vezan za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

"To je ostvareno uprkos najgoroj krizi koja je pogodila Fifu", naveo je Infantino.

Delegatima Fife danas bi trebalo da se obrati i predsednik Rusije Vladimir Putin, pre nego što počne glasanje za domaćina Mundijala 2026. godine.

Kandidati su Maroko i zajednička kandidatura SAD, Kanade i Meksika.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side