Igrajte u Evropi
14.07.2011 Boston

Igrajte u Evropi

Igrajte u Evropi
Predsednik asocijacije košarkaša NBA lige pružio je podršku igračima i preporučio im da dok traje “lokaut” zaigraju u Evropi.

U memorandumu koji je igračima poslao Bil Hanter, predsednik udruženja igrača NBA lige, navodi se da sindikat podržava sve igrače koji "nameravaju da nastave da zarađuju za život, ostanu u vrhunskoj takmičarskoj formi i igraju igru koju svi vole dok traje nesrećni “lokaut”, koji je uvela NBA liga.

"Svrha lokauta je ekonomski pritisak na igrače da pristanu na nepovoljni ugovor o kolektivnom pregovaranju. Važno je da vlasnici klubova shvate da bi njihova odluka da svoje igrače gurnu u teške ekonomske okolnosti mogla da dovede to značajnih posledica", napisao je Bil Hanter.

Pregovori NBA lige i igračkog sindikata propali su 30. juna, i vlasnici klubova su odlučili da uvedu “lokaut”, prvi nakon sezone 1998/1999, kada je sezona bila skraćena na samo 50 utakmica.

Obe strane ističu da među njima postoje značajne razlike, pa preti mogućnost da bude otkazan deo košarkaške sezone ili čak cela sezona.

izvor: AP
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side