15.12.2016 Nion

Evropski klubovi traže da se SP ne proširuje

Evropski klubovi traže da se SP ne proširuje Foto: pixabay.com
Najveći evropski fudbalski klubovi zatražili su od predsednika Svetske fudbalske federacije (FIFA), Đanija Infantina da ne proširuje Svetsko prvenstvo, nego da zadrži sadašnji format od 32 tima.

Predsednik Evropske asocijacije klubova (EKA), Karl-Hajnc Rumenige rekao je da je broj utakmica koji se igra svake sezone "već dostigao neprihvatljiv nivo".

Rumenige je rekao da je u petak pisao Infantinu, a moguća odluka o proširenju Mundijala biće doneta na sastanku saveta FIFA 10. januara.

Infantino je ranije govorio da želi Mundijal sa 48 timova, čime bi se broj igrača povećao za 368. Veće i unosnije Svetsko prvenstvo pomoglo bi predsedniku FIFA da ispuni predizborna obećanja.

"Politika i zarada ne bi trebalo da budu ekskluzivni prioriteti u fudbalu", rekao je Rumenike.

Istraživanje EKA navelo je da je 76 odsto fudbalera na Svetskom prvenstvu 2014. bilo iz evropskih klubova.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 15.12.2016, 16:55h Ilija Ikic (1)

    Ta odluka ce dovesti do jos vece koncentracije najskupljih i najboljih fudbalera u najbogatijim klubovima. Zbog velikog broja utakmica tezice da imaju 30 kvalitetnih fudbalera pa ce u ostalim klubovima igrati polukvalifikovani. U najjacim evropskim ligama bice po 2-3 najvishe 4 jaka kluba, a ostali ce biti ispod danasnjeg proseka. Onda ce moci da naprave ligu sampiona od najvishe 16 klubova i da kazu zbogom nacionalnim ligama koje ce ostati da se valjaju u blatu sa seoskim timovima.

Preporuke prijatelja
Zlatiborac
credi agricole
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side