14.06.2018 Beograd

Džajić: Srbija će odigrati najbolju utakmicu protiv Brazila

Džajić: Srbija će odigrati najbolju utakmicu protiv Brazila Foto: prtscr ytb
Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i reprezetancije Jugoslavije Dragan Džajić izjavio je u Novom danu da bi bilo dobro da reprezentacija Srbije prođe prvi krug takmičenja na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

"Dobro je da smo posle toliko godina otišli na Svetsko prvenstvo. Uvek je bilo dobrih igrača u Srbiji i Jugoslaviji, uvek se očekivalo da se nešto više napravi nego što je objektivno. Mislim da je reprezentacija Jugoslavije i kasnije Srbije imala dovoljan broj igrača da napravi bolje rezultate", smatra on.

Prema njegovim rečima, Srbija bi objektivno mogla da dobije prvu utakmicu protiv Kostarike.

"Ako pobedimo, dobićemo na psihološkom planu i onda bi mogli da očekujemo prolaz u drugi krug takmičenja", kaže Džajić.

On misli da će Srbija protiv Brazila odigrati najbolju utakmicu.

"To je motiv za sve igrače. Kad svi misli da ćemo biti katastrofalno poraženi, tada najbolje odigramo. Protiv Brazila može da se igra fudbal, nikad nisam osetio da mi je bilo teže da igram protiv njih nego protiv neke druge reprezentacije", kaže Džajić.

Govoreći o favoritima za osvajanje Svetskog prvenstva, Džajić je rekao da ne veruje da iko može sa sigurnošću da kaže ko je favorit.

"Čini mi se da nikad nije bilo neizvesnije Svetsko prvenstvo. Morate da igrate konstantno dobro i da imate sreće, odlučuju sitni detalji u datom trenutku neke utakmice", smatra Džajić.

Dodaje da je neophodna i mentalna stabilnost, taktička obučenost, kao i to da reprezentacija ima dobre igrače.

"Za tako nešto je potrebno iskustvo, to ima Nemačka, ali i Brazil", smatra Džajić.

Prema njegovom mišljenju, Lionel Mesi je najbolji igrač na svetu, bez obzira na to da li će sa reprezentacija Argentine osvojiti titulu.

Džajić konstatuje da je fudbal mnogo napredovao u svim delovima sveta i ocenjuje da nije velika razlika u kvalitetu između najboljih reprezentacija na svetu u poređenju sa ostalima.

Kaže da se rezultat uvek prvo gleda i dodaje da je teško porediti fudbal iz prošlih vremena sa sadašnjim. Džajić takođe kaže da mu je neshvatljivo koliko se novca danas troši u fudbalu.

 

autor: VV izvor: N1
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side