12.08.2017 | 18:40h ► 19:15h Beograd

Dudaš odustao od takmičenja

Dudaš odustao od takmičenja Foto: Beta, AP
Srpski desetobojac Mihail Dudaš odustao je danas od daljeg takmičenja na Svetskom prvenstvu u Londonu zbog bola u nozi nakon pada u trci na 110 metara s preponama.

"Ovo što se desilo danas je samo posledica nekih stvari u sistemu koje treba da promenimo. Nažalost, bio sam u jako dobroj formi i zbog toga mi je ovo odustajanje još teže palo", rekao je Dudaš, prenosi Atletski savez Srbije.

"Ovakve stvari se dešavaju, prepone i motka su za nas desetobojce 'ruski rulet', tu se uvek desi da neko otpadne. Meni se to nikad nije desilo, sve do sada, kada je možda bilo i najvažnije. Trebalo je da se nađem u onom najbitnijem finalu, možda čak i borbi za medalju, ali šta da se radi, ostaviću to za sledeći put", dodao je Dudaš.

Dudaš je posle prvog dana takmičenja i pet disciplina bio osmi u ukupnom plasmanu desetobojaca na svetskom šampionatu u Londonu.

On je u današnjoj prvoj disciplini, trci na 110 metara s preponama, diskvalifikovan. Dudaš je pao posle polovine staze, ali je ustao i završio trku za 23,55 sekundi. Zbog diskvalifikacije je ostao bez bodova.

Najbolji srpski desetobojac je uprkos tome nastavio da se bori i u bacanju diska je zauzeo 14. mesto, dok je u svojoj grupi bio sedmi. Međutim, nakon bacanja diska odlučio je da se povuče i propusti poslednje tri discipline.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
credi agricole
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side