11.01.2017 Melburn

Đoković održao humanitarni događaj u Melburnu

Đoković održao humanitarni događaj u Melburnu Foto: Beta, AP
Srpski teniser Novak Đoković organizovao je danas u Melburnu humanitarni gala događaj na "Margaret kort Areni", a sav prikupljeni novac biće usmeren na programe ranog razvoja dece u Srbiji koje sprovodi Fondacija "Novak Đoković".

Šestostruki pobednik Otvorenog prvenstva Australije, koje u počinje u ponedeljak, zahvalio je organizatorima turnira na ukazanom poštovanju.

"Zahvalan sam organizatorima Australijan opena na ovakvom danu i poštovanju koje mi je ukazano. Fondacija koju smo osnovali pre 10 godina, a koja punih 5 godina usmereno i istrajno radi na unapređenju uslova obrazovanja dece u ranom uzrastu do sada je pomogla hiljadama mališana. Gradimo vrtiće, ulažemo u programe, obučavamo nastavnike kako bi što kvalitetnije radili sa decom, a više od stotinu pojedinačnih projekata veoma uspešno realizovali", rekao je Đoković.

Mnogo ličnosti iz sveta sporta prisustvovali su ovom događaju. Tu su, između ostalih bili i legendarni teniser Roj Emerson, talentovani Aleksandar Zverev, sa kojim je Đoković odigrao kraći egzibicioni meč, zatim kriket igrači Šejn Varn i Meg Lening, ragbista Kem Smit, fudbaler Arči Tompson i mnogi drugi.

"Cilj ostaje i dalje da bude što više nas koji ćemo se udružiti da pomognemo deci i pružimo im znanje i obrazovanje. Od toga će zavisiti ne samo njihovi životi, već i napredak društva u celini", rekao je Đoković.

"Noć sa Novakom" izazvao je veliku pažnju u teniskom svetu i u Melburnu.

"Jako sam uzbuđen što sam organizovao ovakav događaj baš u Melburnu, gde sam sam imao fantastičnu podršku navijača proteklih godina. Ne mogu da verujem da je prošlo devet godina od kako sam prvi put osvojio Australijan open, svoj prvi grend slem trofej. Do sada sam šest puta bio prvak ovde, i izjednačio sam rekord velikog Roja Emersona, što je neverovatno ostvarenje na koje sam ponosan", rekao je Đoković.

Direktor Australijan opena Kreg Tajli zahvalio je reprezentativcu Srbije na svemu što radi za decu širom sveta, ali i za tenis kao sport.

"Radujemo se što je Novak odlučio da započne ovogodišnji pohod na Australijan open kroz jedan ovakav humanitarni događaj. Navijači su se odazvali u velikom broju, tako da je povećana svest o važnosti ulaganja u rani razvoj i obrazovanje dece. Novak radi sjajne stvari sa svojom Fondacijom, reč je o velikom čoveku, pravom šampionu, filantropu, šoumenu i želim mu sve najbolje kako terenu, tako i u privatnom životu", rekao je Tajli.

Fondacija "Novak Đoković" je u 2016. godini realizovala projekte i programe koji su obuhvatili više od 6.000 dece u celoj Srbiji. Uspešno je nastavljen projekat “Školice života – zajedno za detinjstvo”, tako da danas oko 100 đaka pohađa novootvorene Školice u Šidu i Pećincima.

Fondacija je navela da je sa konkursa za projekte 2015/2016. godine kompletno je završeno šest projekata. Zahvaljujući donaciji fondacije opremljeni su predškolski i školski objekti u Žagubici, Vlasotincu, Novom Sadu, Staroj Pazovi, Svilajncu, Ćupriji i Guči.

U protekloj godini obeleženi su Međunarodni dan knjige i Međunarodni dan sporta, a održani su i tradicionalni događaji, poput, Kampa prijateljstva – Drugarijada, i dodela novogodišnjih poklona predškolskim ustanovama i hraniteljskim porodicama sa teritorije Vojvodine u saradnji sa Radio-televizjom Vojvodine.

Fondacija "Novak Đoković" je samo kroz ove događaje obuhvatila 1.000 dece predškolskog uzrasta.

U 2016. godini Fondacija je završila trogodišnji pilot projekat Porodični saradnik, u saradnji sa UNICEF-om i Ministarstavom rada, zapošljavanja i socijalne politike, čija implementacija u državni sistem socijalne zaštite se očekuje. Takođe, realizovan je i program “MindUP” u saradnji sa “Hawn foundation” u okviru kog je u toku 2016 godine krenuo drugi ciklus obuke u 4 grada u Srbiji. Proteklu godinu obeležila je i saradnja sa Harvard Univerzitetom, kao i projekti “Akademija malih genija – Tesla Genius” i “Mesec muzike”.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
credi agricole
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw