06.08.2017 London

Bolt: Malo sam razočaran, ubio me start trke

Bolt: Malo sam razočaran, ubio me start trke Foto: Beta, AP
Najbolji sprinter svih vremena Jamajčanin Jusein Bolt rekao je da je malo razočaran što u svojoj poslednjoj trci na 100 metara nije uspeo da pobedi, ali je istakao i da novi svetski šampion Džastin Getlin nije zaslužio zvižduke.

"Teško je biti tužan s obzirom na podršku koju mi je publika pružila. Osećaj je bio odličan i stvarno cenim ljubav koju su mi navijači uvek davali. Ovo je moja prva bronzana medalja. Malo sam razočaran. Dao sam sve od sebe i srećan sam zbog onog šta sam dobio", rekao je Bolt.

Bolt je sinoć osvojio bronzanu medalju u trci na 100 metara na Svetskom prvenstvu u Londonu, u svojoj poslednjoj individualnoj trci u karijeri. On je trku završio za 9,95 sekundi.

Zlato je osvojio Amerikanac Džastin Getlin (9,92 sekunde), a bronzu njegov zemljak Kristijan Kolmen (9,94).

Svetski rekorder je loše startovao i nije uspeo da do kraja trke sustigne rivale.

"Start me je ubio. Nametnuo sam sebi pritisak. Znao sam da ću biti u problemu ako rano ne uđem u trku i mislim da sam o tome previše razmišljao. Pokušao sam da se vratim u trku što brže, ali to nije bilo dovoljno", rekao je Bolt.

On je istakao da je ponosan svojom karijerom.

"Ovo ne menja ništa u mojoj karijeri. Uradio sam sve što sam mogao za ovaj sport i za sebe. Vreme je da odem", rekao je Bolt.

Getlin, koji je u karijeri bio suspendovan zbog dopinga, u Londonu je dočekan zvižducima. Publika mu je zviždala pred svaku trku, ali i posle osvajanja zlata.

Dok je publika na Olimpijskom stadionu u Londonu uzvikivala Boltovo ime nakon finala, Getlin je prišao Jamajčaninu i poklonio mu se.

"To je bilo grubo. Odslužio je svoje. Uvek sam ga poštovao kao protivnika. Tokom godina je naporno radio i jedan od najboljih sa kojima sam se takmičio. Bilo mu je teško. Pokazao je da je pravi takmičar tako što je izašao na stazu i pobedio", rekao je Bolt.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
credi agricole
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side