Belgijska policija uhapsila dve osobe zbog korupcije u fudbalu
11.09.2019 Brisel

Belgijska policija uhapsila dve osobe zbog korupcije u fudbalu

Belgijska policija uhapsila dve osobe zbog korupcije u fudbalu Foto: pixabay.com
Belgijska policija uhapsila je dve osobe, uključujući i menadžera fudbalera, u sklopu međunarodne istrage o pranju novca i korupciji u fudbalu.

 


Kako je saopštilo tužilaštvo u Briselu, u utorak i danas obavljeno je sedam racija u Monaku, Londonu i Belgiji.

Belgijska policija sarađivala je sa kolegama iz Monaka i Velike Britanije, posle čega je u Monaku uhapšen fudbalski menadžer Kristof Enrote, dok je njegov pomoćnik uhapšen u okolini Liježa, preneo je Frans pres.

Kako je navela agencija, istraga koja je prvobitno bila usmerena na transfer srpskog fudbalera Aleksandra Mitrovića iz Anderlehta u Njukasl 2015. godine, dovela je do serije racija 24. aprila u Belgiji, ali nije bilo hapšenja.

Tada su pretresene kancelarije fudbalskog kluba Anderleht i Fudbalskog saveza Belgije.

Nova faza istrage usmerena je na Enrotea.

"Drugi talas pretresa prati prvu operaciju, izvedenu prošlog aprila u sedištu fudbalskog kluba Anderleht i Fudbalskog saveza Belgije. Činjenice uključuju pranje novca i primanje mita vezano za transfere fudbalera", navelo je tužilaštvo, koje nije imenovalo uhapšenog.

Ovaj slučaj nije povezan sa korupcionaškim skandalom koji je zahvatio belgijski fudbal prošle godine, kada je obavljeno 57 racija u zemlji i širom Evrope, u sklopu istrage o finansijskoj prevari i nameštanju utakmica. Od prošlog oktobra optuženo je dvadesetak ljudi, sudija, čelnika klubova, menadžera.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side