13.10.2017 Beograd

Andreja Mladenović: Beogradski maraton uspešno predstavljen u Čikagu

Andreja Mladenović: Beogradski maraton uspešno predstavljen u Čikagu Foto: pixabay
Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović izjavio je danas da je Beogradski maraton uspešno predstavljen na sajmu u Čikagu.

"Izuzetno smo zadovoljni posetom gradu Čikagu i Čikaškom maratonu. Tokom boravka imali smo niz sastanaka sa predstavnicima Čikaga sa kojim Beograd ima pobratimske odnose od 2005. godine. Konstatovali smo da postoje velike mogućnosti za dalje unapređenje naših odnosa i dogovorili smo dalje međusobne posete kao i moguće konkretne vidove saradnje", naveo je Mladenović u saopštenju.

Po njegovim rečima, stvoren je prostor za dalje unapređenje saradnje dva maratona u različitim oblastima.

On je izrazio uverenje da će od toga korist imati ne samo Beogradski maraton, već i grad u domenu "promocije i povećanog turističkog prometa, unapređenja tehničke organizacije, kao i saradnje gradskih službi i organizatora maratona"

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić rekao je da je veoma zadovoljan kako je štand tog takmičenja bio opremljen i posećen u Čikagu.

"Posebno smo zadovoljni činjenicom da je bilo mnogo zainteresovanih trkača koji su posetili naš štand i da su pokazali interesovanje da dođu u Beograd i učestvuju na Beogradskom maratonu", rekao je Nikolić.

On je zahvalio Beogradu i turističkoj organizaciji srpske prestonice što su prepoznali značaj.

"Uvereni smo da ćemo zajednički i u narednom periodu kvalitetno promovisati glavni grad Srbije i Beogradski maraton, s obzirom na to da su prethodne prezentacije pokazale pozitivne rezultate kada je u pitaju dalje povećanje broja samoplatežnih inostranih učesnika i gostiju iz celog sveta", kazao je Nikolić.

Grad Beograd, Beogradski maraton, Turistička organizacija Beograda i aerodrom "Nikola Tesla" su predstavili ponudu tokom održavanja jubilarnog 40. maratona u Čikagu.

Čikaški maraton je ove godine posetilo više od 150 hiljada ljudi i gostiju iz više od 140 zemalja sveta, navodi se u saopštenju.

Beogradski maraton, 31. po redu, održaće se u subotu, 21. aprila 2018. godine.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Festival Srpske Trpeze
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
Zlatiborac
Belex2018
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side