ABA liga vratila bod Zvezdi i umanjila novčanu kaznu
14.01.2020 | 12:35h ► 12:55h Beograd

ABA liga vratila bod Zvezdi i umanjila novčanu kaznu

ABA liga vratila bod Zvezdi i umanjila novčanu kaznu Foto: Beta/Branislav Božić
Uprava ABA lige vratila je bod košarkašima Crvene zvezde i umanjila novčanu kaznu beogradskom klubu, koji nije došao u Podgoricu na utakmicu protiv Budućnosti u 13. kolu regionalnog takmičenja.


Kako se navodi u današnjem saopštenju na sajtu ABA lige, Žalbena komisija sastavljena od predsednika Boštjana Koritnika i članova Krunoslava Štengla i Milovana Zvijer, jednoglasno je odlučila da preinači odluku disciplinskog sudije donetu 4. januara.

Zvezda je tada kažnjena oduzimanjem boda i sa 20.000 evra pošto nije došla na utakmicu protiv Budućnosti, a taj meč registrovan je 20:0 za podgorički tim.

Zvezda se žalila na tu odluku, žalba je usvojena pa joj je vraćen bod i umanjena je kazna na 15.001 evro. Takođe, ukinuta je i kazna pokrivanja troškova organizacije utakmice, dolaska sudija i delegata.

Obaveza Crvene zvezde da snosi troškove organizacije, dolaska sudija i delegata na utakmicu 13. kola ABA lige ostaće na snazi ukoliko nadležni organi ABA lige ne donesu odluku o novom terminu utakmice, piše u saopštenju.

 

KK Crvena zvezda: Velika pobeda, nastavljamo borbu

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da je "ostvario veliku pobedu", nakon nove odluke ABA lige da mu se vrati bod i umanji novčana kazna posle nedolaska na utakmicu protiv Budućnosti u Podgorici.

"Ova odluka Žalbenog veća po kojoj se našem klubu u svakom slučaju bilo kakve odluke Predsedništva vraća neopravdano oduzeti bod, smanjuje novčana kazna, predstavlja veliku pobedu KK Crvena zvezda. Naš klub ne snosi nikakvu odgovornost za kaznu od 15.001 evro, već je to odgovornost Predsedništva ABA lige koje nije donelo nikakvu odluku", navodi se u saopštenju na klupskom sajtu.

Zvezda je navela da "punim kapacitetom nastavlja borbu za regularnost i legitimitet lige".

"Kao klub smatramo da smo se u celokupnoj situaciji od 27. decembra prošle godine ponašali odgovorno i u skladu sa svim propozcijama i propisima ABA lige i to u vremenima u kojima je sporan legitimitet mnogih organa, pa i cele asocijacije - ABA lige", piše u saopštenju. 

Žalbeno veće potvrdilo je da će konačnu odluku o ponovnom odigravanju utakmice doneti Predsedništvo ABA lige.

"Predsedništvo ABA lige je svojim neodlučivanjem nanelo štetu KK Crvena zvezda za šta će naš klub pokrenuti odgovarajući sudski krivični postupak, ukoliko Predsedništvo ne ispravi svoj evidentni propust", navedeno je.

"KK Crvena zvezda nastaviće i u narednim danima sa svojim pravnim timom brojne aktivnosti kako bi Predsedništvo ABA što pre donelo jedinu moguću odluku, a to je odigravanje nove utakmice, ali i oko ostalih važnih pitanja poput legitimiteta ove asocijacije u kojoj postoje brojne manjkavosti koje nisu slučajnost i nanose veliku štetu svim klubovima ABA lige", piše u saopštenju.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side