14.02.2018 Sarajevo

Zvizdić: Od nadležnih institucija tražićemo informaciju o nabavci pušaka za MUP RS

Zvizdić: Od nadležnih institucija tražićemo informaciju o nabavci pušaka za MUP RS Foto: prtscr ytb
Savet ministara BiH tražiće od nadležnih institucija informacije o nabavci 2.500 automatskih pišaka za MUP Republike Srpske, kao i podatak da li je to u skladu sa standardima kada je reč o naoružavanju i nabavci oružja za BiH, rekao je danas Predsedavajući Saveta ministaara Denis Zvizdić.

"U BiH svaka nabavka oružja, pogotovo u količinama u kojima to sada radi MUP Republike Srpske, nešto je što zabrine sve građane, imajući u vidu našu prošlost", rekao je Zvizdić noviarima u Sarajevu.

On je rekao da su za nabavku tako velike količine automatskih pušaka ili dugih cevi potrebna adekvatna obrazloženja.

MUP RS je naručio 2.500 automatskih pušaka iz kragujevačke Zastave. Puške bi trebalo da stignu u RS u martu, a koštaće 960.000 dolara.

Vlasti RS su ranije saopštile da je naoružanje naručeno u skladu sa svim zakonskim procedurama i uz saglasnost institucija BiH.

Govoreći o problemu ilegalnih migranata, Zvizdić je rekao da je problem što BiH nema kapacitete za prihvat na hiljade izbeglica.

"Trenutno u našim smeštajima imamo oko stotinu mesta. Ako se poveća broj ilegalnih migranata BiH, neće moći da odgovori sa kapacitetima kojima raspolaže i moraće da traži i finansijsku, institucionalnu i svaku drugu pomoć od međunarodnih organizacija i EU, u vezi sa prihvatom, opremom, novcem, zdravstvom i obrazovanjem", kazao je Zvizdić.

Savet ministara BiH jednoglasno je usvojio Odgovore BiH na 3.242 pitanja iz Upitnika Evropske komisije za pripremu mišljenja o zahtevu za članstvo u Evropskoj uniji.

Zvizdić će upoznati Predsedništvo BiH sa usvojenim odgovorima.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
Zlatiborac
credi agricole
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side