Zamenik ministra zdravlja Severne Makedonije podneo ostavku posle snimka na kojem prima mito
15.10.2019 Skoplje

Zamenik ministra zdravlja Severne Makedonije podneo ostavku posle snimka na kojem prima mito

Zamenik ministra zdravlja Severne Makedonije podneo ostavku posle snimka na kojem prima mito Foto: print screen
Zamenik ministra zdravlja Severne Makedonije Asim Musa danas je podneo ostavku nakon što je albanska televizija Top čenel objavila snimak na kojem se vidi kako uzima novac od pacijenta.

Ta televizija iz Tirane je objavila snimak na kojem se vidi kako Musa dobija 50 evra kao avans da za 1.000 evra organizuje operaciju pacijenta iz Albanije, u stvari novinara sa prikrivenim identitetom.

Musa je oko podne saopštio da podnsi ostavku na mesto zamenika ministra zdravlja, ali je negirao da je primio mito tvrdeći da se "radi o političkoj zamci koja je napravila medijsku histeriju sa bombastičnim naslovima".

"Sve je jasno u tom videu", rekao je kratko Asim Musa, nakon što je u pres centru Vlade Severne Makedonije pročitao izavu da podnsi ostavku i odbio da odgovara na novinarska pitanja.

Odmah nakon toga Osnovno tužilaštvu u Strugi je, kako su preneli lokalni mediji, otvorilo predmet za mito zamenika ministra zdravlja u ostavci Asima Muse i najavilo da će tražiti originalne snimke telvizije Top čenel, dok je njegova stranka DUI pozdravila to što je podno ostavku.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side