Prevremeni izbori u Makedoniji 12. aprila
19.10.2019 | 13:23h ► 21:58h Skoplje

Prevremeni izbori u Makedoniji 12. aprila

Prevremeni izbori u Makedoniji 12. aprila Foto: prtscr ytb
Političke vođe Severne Makedonije dogovorili su se da prevremeni izbori budu održani iduće godine 12. aprila, posle odluke Evropske komisije da ne odredi datum za počinjanje pristupnih pregovora.

Premijer Zoran Zaev rekao je večeras posle sastanka sa predsednikom Stevom Pendarevskim da su vodeće političke partije dogovorile da je datum za izbore koji najviše odgovara 12. april, osam meseci pre isteka četvorogodišnjeg mandata parlamenta.

"Datum kada će biti održani prevremeni izbori je 12. april iduće godine", rekao je predsednik SDSM i premijer Zoran Zaev posle sastanka koji je održan na inicijativu predsednika Steve Pendarevskog prenosi portal Makfaks.

On je rekao da je Socijaldemokratski savez predložio da se izbori održe 22. ili 29. decembra ali je opozicija naglasila da u takvim okolnostima nema 100 dana tehničke vlade, pa su se zajedno saglasili da izbori budu održani u aprilu.

Zaev je u subotu zatražio prevremene izbore i izrazio svoje razočaranje što EU nije odobrila početak pregovora sa njegovom zemljom i Albanijom.

Francuska, uz podršku Danske i Holandije, strogo se protivila pregovorima o članstvu, i pozvala za izmenu procedure prijema novih članova u EU.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side