02.07.2018 Skoplje

Zaev opoziciji: Puknete od muke što niste rešili spor sa Grčkom

Zaev opoziciji: Puknete od muke što niste rešili spor sa Grčkom Foto: prtscr ytb
Makedonski premijer Zoran Zaev poručio je danas poslanicima opozicionog VMRO DPMNE da mogu da "puknu od muke" jer nisu rešili spor oko imena sa Grčkom dok su bili na vlasti i uveli Makedoniju u EU.


Kako su preneli lokalni mediji, Zaev je tako u Sobranju odgovorio poslaniku VMRO DPME, glumcu Krstu Jovanovskom, koji je premijera i poslanike vladajućeg SDSM nazvao izdajicama jer su, kako je rekao, dogovorom sa Grčkom, prodali ime Makedonije.

Zaev je istakao da su svi potezi koje je kao premijer u pregovorima napravio bili u intersu građana Makedonije i optužio VMRO DPMNE da je dok je bio na vlasti opljačkao i uništio Makdoniju.

"Vi ste našli da govorite o patriotizmu i nemoralnim postupcima, vi koji ste opljačkali Makedoniju za pet milijardi evra, vi koji ste uništili Makdoniju, vi ćete da govorite o vrednostima i državnosti. Sa svim amoralnim aspektima ste se drznuli bezobrazno da govorite i da vređate. Koliko god i da ste glumac, to vam ne daje pravo. Ubrizgavate omrazu u narod", rekao je Zaev.

Kako je istakao, Dogovorom sa Grčkom, koji opozicija osporava, Makedonija je konačno priznata kao država od celog sveta, priznati su i makedonski identitet i jezik.

"Dogovorom o imenu ispunjena je vekovna aspiracija naših predaka da imamo svoju zemlju", rekao Zoran Zaev.

Prethodno danas, odgovarajući na poslanička pitanja u Sobranju Makdonije, Zaev je pozvao poslanike opozicije da se zajedno raduju, kako je rekao, lepoj vesti da je Makedonija dobila datum za početak pregovora sa EU u junu 2019.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side