Zaev na protestnom maršu: Narod je željan efikasne, brze i pravične pravde
17.02.2020 Skoplje

Zaev na protestnom maršu: Narod je željan efikasne, brze i pravične pravde

Zaev na protestnom maršu: Narod je željan efikasne, brze i pravične pravde Foto: Beta / Boris Grdanoski
Više hiljada građana učestvovalo je večeras na potestnom maršu u organizaciji vladajućeg SDSM za "snažno, nezavisno i profesionalno tužilaštvo i sudstvo".

Tu protestnu šetnju centralnim ulicama Skoplja nazvanu "Građanski marš 'Koračamo za pravdu'" predvodio je lider SDSM i bivši premijer Severne Makedonije Zoran Zaev u društvu poslanika vladajuće partije.

Šetnja je počela pred zgradom parlamenta Severne Makedonije, a završena je pred sudskim kompleksom, gde je na postavljenoj bini Zaev istakao da je parlament usvojio temeljni reformski zakon za tužilaštvo i celu lepezu pravosudnih zakona i da je sada pravosuđe na potezu.

"Zato smo večeras ovde. Koračamo za pravdu! Sudije, tužioci, porotnici oslobodite se! Ni Mickoski (Hristijan predsednik VMRO DPMNE), ni VMRO DPMNE, ni njihove instalacije ne mogu vam ništa", rekao je lider SDSM.

Zaev je istakao da je juče usvojen Zakon o javnom tužilaštvu, čijem donošenju se žestoko suprostavljao VMRO DPMNE, "temelj građena snažne nezavisne i efikasne pravne države".

"Ovim zakonom garantovana je sudsko razrešenje svih započetih sudskih i postupaka koje je iniciralo Specijalno tužilaštvo za prisluškovane razgovore. Nema skrivene amnestije ni za koga, niti za stare, niti za nove slučajeve!", rekao je lider SDSM.

Kako je istakao, "svako ko je prekršio zakon će se suočiti sa odgovrnošću" i "svako ko će tek prekršiti zakon će se suočiti sa odgovornošću". "Naš narod je željan pravde! Efikasne pravde! Brze pravde! Pravične pravde!", rekao je Zaev.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side