12.02.2019 Beograd

Zaev: Makedonsko članstvo u NATO doprinosi miru i stabilnosti regiona

Zaev: Makedonsko članstvo u NATO doprinosi miru i stabilnosti regiona Foto: Beta / AP / Dragan Perkovksi
Makedonski premijer Zoran Zaev ocenio je danas da je članstvo njegove zemlje u NATO doprinos miru i stabilnosti celog regiona i da stvara pozitivne uslove za ekonomski razvoj države.

Na sastanku s delegacijom Kancelarije za vezu NATO u Skoplju, Zaev je rekao da je "samostalna suverena odluka za člastvo u NATO istorijsko dostignuće za državu i ostvarenje želje i aspiracije svih građana zemlje koja će uskoro nositi ime Republika Severna Makedonija", što je bio uslov za evroatlanske integracije.

"To je doprinos miru i stabilnosti celog regiona, a u ovoj državu stvara pozitivne uslove za ekonomski razvoj", rekao je Zaev na sastanku koji je održan pred podizanje zastave NATO ispred makedonske vlade.

Makedonski premijer je, kako je saopštila vlada, zahvalio NATO-u na kontinuiranoj podršci i izrazio spremost da njegova zemlja kao članica ravnopravno doprinosi obavezama koje dolaze s članstvom.

Šef Kancelarije NATO u Skoplju Zoran Janković izrazio je zadovoljstvo zbog makedonskog učlanjenja u NATO, dodajući da je za Alijansu značajno da ima još jednu članicu koja deli njene vrednosti, uverenja i strateške ciljeve.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side