Zaev: Makedonija gradi dobre odnose sa Kosovom, kao i sa svim susedima
25.10.2017 Skoplje

Zaev: Makedonija gradi dobre odnose sa Kosovom, kao i sa svim susedima

Zaev: Makedonija gradi dobre odnose sa Kosovom, kao i sa svim susedima Foto: prtscr ytb
Makedonija je opredeljena da gradi dobre odnose sa Kosovom, kao i sa svim susedima, i da time aktivno doprinese budućnosti zemalja Zapadnog Balkana u EU i NATO, izjavio je danas makedonski premijer Zoran Zaev.

On je to rekao na sastanku s ministrom spoljnih poslova Kosova Bedžetom Pacolijem, koji je u jednodnevnoj zvaničnoj poseti Makedoniji.

"Imamo potencijal, kao dve nove vlade koje žele dobro za svoje građane i svoje države, da napravimo iskorak u evrointegracijskim procesima", rekao je Zaev na susretu s Pacolijem.

Na sastanku je, kako je saopštila Vlada Makedonije, zajednički konstatovano da Makedonija i Kosovo "nemaju otvorena bilateralna pitanja, što otvara velike mogućnosti za unapređenje odnosa dve države".

Pacoli je ocenio da je Zaev "sa ogromnom veštinom i dostojanstvom uspostavio jedno društvo za sve".

Time je, kako je rekao, Zaev pokazao kako se poštuju ljudi nezavisno od bilo kakve različitosti i napravio preokret u odnosima i poštovanju među građanima Makedonije, za šta ima poštovanje celog regiona i sveta, uključujući i Kosovo.

Šef kosovske diplomatije je rekao i da Kosovo podržava NATO integracije Makeodnije, što će doprineti učvršćivanju sigurnosti i uticati na perspektive celog regiona.

Pacoli se prethodno sastao s ministrom spoljnih poslova Makedonije Nikolom Dimitrovom, a najavljen je i njegov susret s predsednikom makedonskog parlamenta Talatom Džaferijem.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side