07.02.2019 Skoplje

Zaev ispunjava predizborno obećanje i uklanja ogradu oko Vlade Makedonije

Zaev ispunjava predizborno obećanje i uklanja ogradu oko Vlade Makedonije Foto: Beta / AP
Nekoliko desetina radnika počelo danas da uklanja metalnu ogradu oko zgrade Vlade Makedonije u centru Skoplja, što je bilo predizborno obećanje premijera i lidera SDSM Zoran Zaeva. Baroknu ogradu od kovanog železa je na jesen 2015. postavila vlada VMRO DPMNE premijera Nikole Gruevskog i plaćena je 700.000 evra, a deo je kontroverznog projekta "Skoplje 2014" zajedno sa rekonstrukcijom Vladine zgrade.

Uklanjanje ograde je bilo najavljeno kao jedan od prvih poteza koalcione Vlade Zorana Zaeva, ali se to obećanje ispunjava 20 meseci nakon preuzimanja mandata.

Metalna ograda se, prema makedonskoj Vladi, uklanja da bi u potpunosti bio oslobođen javni prostor oko Vladine zgrade kako bi građani mogli da ga koriste.

Portparol Vlade Makedonije Mile Bošnjakovski rekao je da za uklanjanje metalne ograde "neće biti trošene pare građana, već će se korostiti unutrašnji vladini resursi".

Metalna ograda će biti stavljena depo, ali, prema rečima Bošnjakovskog, neće se uklanjati betonski stubovi zato što bi to puno koštalo, jer su ukupani 1,3 metra u zemlju.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side