17.10.2017 Banja Luka

Vladajuća koalicija u RS nastavila skupštinsko zasedanje u maloj sali

Vladajuća koalicija u RS nastavila skupštinsko zasedanje u maloj sali Foto; Printscreen
Poslanici stranaka vladajuće koalicije u Republici Srpskoj nastavili su večeras skupštinsko zasedanje u maloj sali Narodne skupštine Republike Srpske poslaničkim pitanjima Vladi RS u okviru "aktuelnog časa".

Potpredsednik parlamenta Nenad Stevandić izjavio je da sednici prisustvuju 44 poslanika, što je za dva više od potrebne većina za usvajanje odluka, optuživši opoziciju da je ponovo izazvala incident i da je delovanje opozicije "koordinisano iz Sarajeva".

Sednica se održava u maloj skupštinskoj Sali, jer su poslanici opozicije onemogućili rad u velikoj Sali, a njima posle toga skupštinsko obezbeđenje nije dozvolilo ulazak u malu salu.

Novinari ne prisustvuju sednici u maloj sali niti Javni servis RS prenosi skupštinsko zasedanje.

U Narodnoj skupštini nalazi se veliki broj policajaca, a u parlament su večeras stigli i predsednik i premijerka RS, Milorad Dodik i Željka Cvijanović.

Opozicija je ranije večeras blokirala rad parlamenta nakon što nisu prihvaćeni njihovi zahtevi da se po hitnom postupku raspravlja o informaciji o dešavanjima u parlamentu RS 13. septembra, kada ih je naoružana policija sprečila da prisustvuju skupštinskom zasedanju, jer nije prihvaćen njihov zahtev da se povuče oluka o smeni glavnog revizora RS, kao ni njihov predlog rezolucije o strateškim ciljevima RS do 2013. godine.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
Zlatiborac
Belex2018
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side