Vlada S. Makedonije najvila pregovore sa Srbijom o otvaranju novog graničnog prelaza
03.12.2019 Skoplje

Vlada S. Makedonije najvila pregovore sa Srbijom o otvaranju novog graničnog prelaza

Vlada S. Makedonije najvila pregovore sa Srbijom o otvaranju novog graničnog prelaza Foto: prtscr ytb
Vlada Severne Makedonija odlučila je danas da počne pregovore sa Vladom Srbije o otvaranju novog graničnog prelaza - Lojane-Miratovac.

Kako se navodi u saopštenju sa sednice vlade u Skoplju, "odobren je postupak za pregovore za potpisivanje sporazuma Vlade Severne Makedonije i Vlade Srbije za otvaranje novog Graničnog prelaza Lojane-Miratovac".

O uspostavljanju tog novog graničnog prelaza prošle sedmice su u Skoplju razgovarali vicepremijer Severne Makedonije za evropska pitanja Bujar Osmani i državni skretar Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Milosav Miličković, koji je i predsednik Komisije za granične prelaze.

Osmani, koji je i koordinator projekta "Granični prelaz - Lojane-Miratovac", tada je rekao da je u finalnoj fazi obezbeđivanje prvih 2,5 miliona evra donacije Norveške u okviru projekta UNOPS za taj projekat.

Na sastanku je bilo reči o "utvrđivanju dinamike i aktivnosti za otvaranje novog graničnog prelaza između Severne Makedonije i Srbije" kao i da "Lojane-Miratovac" bude međunarodni granični prelaz, umesto lokalni, što je ranije bilo predviđeno.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side