13.09.2017 Skoplje

Vlada Nikole Gruevskog stranim investitorima plaćala 11.000 evra po radnom mestu

Vlada Nikole Gruevskog stranim investitorima plaćala 11.000 evra po radnom mestu Foto: prtscr ytb
Prethodna vlada Makedonije je iz bužeta stranim investitorima davala u proseku 11.000 evra po jednom radnom mestu, objavila je danas nova Vlada Makedonije.

Portparol Vlade Mile Bošnjakovski je naveo da je vlada Nikole Gruevskog iz budžeta (od 2007. do 2017) potrošila više od 225 miliona evra za ulazak 25 stranih investicija, koje su zaposlile 20.000 ljudi.

Prema njegovim rečima, većina tih radnih mesta nisu bila nova zapošljavanja, već su radnici preuzimani iz makedonske privrede koji su već bili u radnom odnosu.

"Ovo je sumirani rezultat deklasifikacije dogovora koji su zaključeni u zatvorenom krugu i koji su bili nedostupni za javnost. Kriterijumi za pregovaranje nisu postojali. Pregovarali su ministri, savetnici, promotori, bez ikakvih kriterijuma. Kada bi bili završeni pregovori, vlada Nikole Gruevskog bi ih proglašavala tajnim", rekao je Bošnjakovski.

Istakao je da svi dogovori sa stranim investitorima, sa kojih je sada skinuta oznaka tajnosti, važe i dalje i da će ih Vlada ispuniti u celosti.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 13.09.2017, 18:39h ING (2)

    Najbolje da se Makedonija prikljuci Grckoj i tako dobije izlaz na more.Pa zar Makedonija nije bila grcka?

Preporuke prijatelja
Zlatiborac
credi agricole
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side