Vijesti: Amfilohija zadržali šest sati i protiv njega podneli krivičnu prijavu
22.06.2020 Podgorica

Vijesti: Amfilohija zadržali šest sati i protiv njega podneli krivičnu prijavu

Vijesti: Amfilohija zadržali šest sati i protiv njega podneli krivičnu prijavu Foto: Medija centar Beograd
Protiv mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija podneta je krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

On je, kako prenose Vijesti, bio šest sati na razgovoru u Centru bezbednosti Podgorica.

Pozvan je u policiju kako bi, u svojstvu građanina dao izjavu zbog sinoćnje litije ulicama.

Iz Uprave policije saopštili su da je Amfilohije, kako se sumnja, počinio pomenuto krivično delo tako što je organizovao, kako navode Vijesti, "javno okupljanje u pokretu" kojem je, po policijskim procenama, prisustvovalo oko 8.000 građana, što je suprotno meri Ministarstva zdravlja o dozvoljenom broju građana na javnim okupljanjima.

"Osim toga, protiv njega je podneta i prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama", saopšteno je iz Uprave policije, a prenose Vijesti.

Branioci mitropolita, advokati Božo Milonjić i Dragan Šoć kazali su da je ta prijava neodrživa i da u postupanju mitropolita nema elemenata krivičnog dela.

Iz podgoričkog Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) Vijestima je rečeno da je državni tužilac tražio prikupljanje potrebnih obaveštenja od građanina, kao i prikupljanje drugih podataka potrebnih za donošenje odluke.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side