13.03.2019 Sarajevo

Vigemark: BiH na raskrsnici - ili EU ili da se vrti u krug

Vigemark: BiH na raskrsnici - ili EU ili da se vrti u krug Foto: print screen
Šef Delegacije Evropske unije u BiH Lars Gunar Vigemark izjavio je danas u Sarajevu da se BiH nalazi na raskrsnici i da se u ovom trenutku bira da li će ići ka Evropskoj uniji ili će nastaviti da se "vrti u krug".

Vigermark je rekao da ;Savet ministara u tehničkom mandatu nema potreban legitimitet i da je zato značajno formiranje nove vlasti na nivou BiH.

"Nama je za istinsku saradnju potrebno da imamo pravog partnera s druge strane. Kada se napiše mišljenje Evropske komisije o članstvu BiH postavlja se pitanje kome će mišljenje predati ukoliko nema novog saziva Saveta ministra", rekao je Vigemark posle sastanka sa predsedavajućim i zamenikom predsedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Bakirom Izetbegovićem i Nikolom Špirićem.

On je istakao i važnu ulogu parlamenta BiH u procesu evropskih integracija, dodavši da raniji saziv nije pratio dinamiku usvajanja zakona.

"Za značajnije iskorake na EU putu biće potrebno usvajanje celog niza propisa, pravila i standarda koji potiču iz pravnog nasljeđa EU", dodao je Vigemark.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side