09.04.2018 Sarajevo

Večera regionalnih lidera u Mostaru bez bošnjačkih predstavnika

Večera regionalnih lidera u Mostaru bez bošnjačkih predstavnika Foto: Beta/Hina/Fena/Emanuel Soca
Hrvatski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović priredio je danas u Mostaru večeru za lidere iz regiona kojoj ne prisustvuju srpski i bošnjački član Predsedništva BiH.

Na večeri su predsednici Srbije i Crne Gore, Aleksandar Vučić i Filip Vujanović, premijeri Hrvatske i Bugarske, Andrej Plenković i Bojko Borisov, predsednici Republike Srpske i Federacije BiH, Milorad Dodik i Marinko Čavara, i predsedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto.

U Mostaru nisu srpski i bošnjački član Predsedištva BiH, Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović, kao ni predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić koji je ranije danas potvrdio da neće prisustvovati ni večeri ni Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru.

Vučić je danas započeo dvodnevnu posetu BiH dolaskom u Mostar, gde je razgovarao s Čovićem i sa predstavnicima Koordinacionog odbora srpskih udruženja i organizacija u Mostaru. Sa Dodikom i vladikom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Grigorijem obišao je radove na obnovi Saborne crkve Svete trojice u Mostaru.

Predsednik Srbije će sutra otvoriti 21. Međunarodni sajam privrede u Mostaru i posetiti štandove Srbije, koja je zemlja partner na ovogodišnjem sajmu.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 10.04.2018, 11:02h Gde su Bošnajci

    Zašto neko ne objasni zašto nema predstavnika Bošnjaka ?!!

Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side