U S.Makedoniji prošle nedelje manje obolelih i umrlih, više izlečenih
05.08.2020 Skoplje

U S.Makedoniji prošle nedelje manje obolelih i umrlih, više izlečenih

U S.Makedoniji prošle nedelje manje obolelih i umrlih, više izlečenih Foto: Novi magazin / SA
U Severnoj Makedoniji se prošle nedelje nastavilo smanjenje broja novoobolelih i umrlih od KOVIDA-19 i značajnog povećanja izlečenih, objavio je danas ministar zdravlja Venko Filipče.

On je na Fejsbuku napisao da faktor prenosivosti korona virusa (R0) pokazuje pozitivan trend smanenja i da trenutno iznosi 0,9, a da je skoro jedan mesec u kontinuitetu oko jedan.

Pozivajući se na izveštaj Institutua za javno zdravlje Severne Makedonije za period od 27. jula do 2. avgusta, Filipče je istakao da je u toj sedmci registrovano 912 slučajeva pozitivnih na KOVID-19, što je 4,6 odsto manje nego sedmicu ranije.

"Blago je smanjen i procenat pozitivnih u testiranim slučajevima na 9,4 odsto", napisao je napominjući da je sedmicu pre 10 odsto testiranih imalo pozitivne rezultate na korona virus-

Filipče je istakao da su između 27. jula 2. avgusta registrovana 1.032 pacijenta koja su ozdravila, što je 378 osoba ili 36,6 odsto više nego u sedmici pre.

"U period od 27. Jula do 2. avgusta registrovano je 29 smrtnih slučajeva, što je smanjenje od 14,7 odsto u odnsu na prethodnu nedelju. Najveći deo tih slučajeva su osobe starije od 60 godina - 75,9 odsto", naveo je ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče.

Prema danas objavljenim podacima, u Severnoj Makedoniji je tokom epidemije dijagnistikovano ukupno 11.289 pozitivnih slučajeva, ozdravilo je 7.221, umrlo 511 pacijenata, pa je broj takozvanih aktivnih slučajeva 3.557.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side