U Sloveniji 24 nova slučaja korona virusa u poslednja 24 časa
08.07.2020 Ljubljana

U Sloveniji 24 nova slučaja korona virusa u poslednja 24 časa

U Sloveniji 24 nova slučaja korona virusa u poslednja 24 časa Foto: Beta, AP / Eugene Hoshiko
U Sloveniji su u poslednja 24 časa sa 1.607 testova potvrđena 24 nova slučaja zaraze korona virusom, jedan više nego prethodnog dana, potvrdila je danas slovenačka vlada.

Kako javlja Hina, trenutno je hospitalizovano 14 osoba, dve više nego prethodnog dana.

Među zaraženima nije bilo novih smrtnih slučajeva, pa broj umrlih ostaje 111, prema podacima ministarstva zdravlja.

Sa novozaraženim u poslednja 24 časa, broj osoba kojima je od početka epidemije otkrivena zaraza iznosi 1.607, ukupno je obavljeno 111.203 testiranja, a aktivnih slučajeva zaraze je trenutno 223.

Slovenačka vlada je danas objavila da će se odredbe o obaveznom 14-dnevnom karantinu za one slovenačke državljane i rezidente koji se vraćaju iz država sa "crvene liste" rizičnih destinacija sa naglim i velikim brojem novoobolelih ubuduće na slovenačko-hrvatskoj granici na graničnom prelazu Bregana/Obrežje i dalje izdavati tokom 24 sata, dok će se na ostala tri prelaza predviđena za takve postupke (Metlika/Jurovski Brod, Jelšane/Rupa i Gruškovje/Macelj) te odredbe izdavati od 6 do 22 sata.

Vlada je nakon sinoćnje sednice saopštila i da takozvani dvovlasnici u pograničnom području Slovenije i Hrvatske, tj. oni koji imaju zemlju na obe strane, prilikom ulaska u Sloveniju zbog radova u polju ili šumi ne treba da dostavljaju negativan test na Kovid-19.

Neki slovenački mediji navode da bi i Hrvatska mogla da se nađe na listi epidemiološki nesigurnih država sa "crvene" liste ako se trend povećanja dnevnih zaraza nastavi.

Hrvatska je trenutno na "žutoj" listi, a za stavljanje na "crvenu" listu određena je granica od 40 obolelih na 100.000 stanovnika u periodu od 14 dana. Prema navodima slovenačkih medija, kao dodatan faktor za stavljanje među epidemiološki rizične epidemiolozi u Sloveniji odnedavno uključuju i broj ukupno testiranih.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side