U Podgorici održana sedma Povorka ponosa
21.09.2019 Podgorica

U Podgorici održana sedma Povorka ponosa

U Podgorici održana sedma Povorka ponosa Foto: pixaby
U Podgorici je danas u miru i dobroj atmosferi održana sedma "Parada ponosa", sa koje su organizatori zatražili usvajanje Zakona o životnom partnerstvu osoba istog pola i jednaka prava za pripadnike LGBTQ populacije.

Učesnici parade prošetali su centralnim gradskim ulicama i poručili nadležnima da "neće pognuti glavu", da "imaju jednaka prava" kao ostali građani i da traže usvajanje zakona o istopolnim zajednicama. 

"Danas smo ovde da glasno zajedno poručimo da nećemo pognuti glavu i da imamo jednaka prava, zahtevamo usvajanje Zakona o životnom partnerstvu, a od onih u Skupštini da ne biju bitke preko naših leđa. Nećemo dozvoliti da ijedna LGBT osoba živi u strahu i bez slobode", poručio je jedan od organizatora, Danijel Kalezić iz Kvir Montenegra.

Skupština Crne Gore odbila je krajem jula da usvoji Zakon o životnom partnerstvu osoba istog pola, kojim se istopolni izjednačavaju sa heteroseksualnim parovima, ali bez mogućnosti usvajanja dece.

Povorka je održana pod sloganom "Ne preko naših leđa" i podržali su je predstavnici državne vlasti, političkih partija, civilnog društva, diplomatskog kora…

Organizatori su nosili transparente sa natpisima: "Ozakonimo ljubav", "Sterilizacija je nečovječna", "Ko nas kamenom, mi njega Prajdom"…

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side