U Kumanovu, Tetovu i Prilepu od srede obavezne maske
18.04.2020 Skoplje

U Kumanovu, Tetovu i Prilepu od srede obavezne maske

U Kumanovu, Tetovu i Prilepu od srede obavezne maske Foto: Beta / AP
Meštani Kumanova, Tetova i Prilepa, gradova u kojima se najbrže širi kovid-19, od srede će morati obavezno da nose zaštitnu opremu, odlučila je Vlada Severne Makedonije.

Kako se navodi u saopštenju vlade objavljenom večeras, građanima Kumanova, Tetova i Prilepa se od 22. aprila "zabranjuje kretanje bez odgovarajuće zaštitne opreme (maska, šal, marama, rukavice) na svim javnim mestima i površinama, prodavnicama i slično".

U uredbi vlade u Skoplju je predviđeno da će obaveza nošenja zaštitne opreme početi da se primenjuje i na teritoriji cele Severne Makedonije, ali posle izvesnog perioda.

Svim makedonskim građanima, a posebno meštanima Kumanova, Tetova i Prilepa, preporučuje se da "redukuju izlaženje i da to rade samo zbog najneophodnijih razloga, odnosno zbog odlaska na posao, kao i da u kupovinu u prodavnice i apoteke ide samo jedan član porodice".

Ministarstvo unutrašnjih poslova je zaduženo da u saradnji sa opštinskim štabovima za zaštitu i spasavanje, najkasnije do utorka, pripreme plan za pojačano prisustvo policije u Kumanovu, Prilepu i Tetovu radi sprovođenja odluka vlade u ta tri grada sa najvećim porastom zaraženih od korona virusa.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side