13.03.2018 Beograd

U klizištu kod Hrvatske Kostajnice za nekoliko minuta uništeno desetak kuća

U klizištu kod Hrvatske Kostajnice za nekoliko minuta uništeno desetak kuća Foto: Beta / HINA / Dario Grizelj
U klizištu u Hrvatskoj Kostajnici danas je za nekoliko minuta uništeno desetak kuća, od kojih šest potpuno, ali nema povređenih.

Zahvaljujući tome što su čuli tutnjavu i osetili podrhtavanje tla, ljudi su pobegli iz svojih kuća. Oko 20 meštana je evakuisano, prenose hrvatski mediji.

Mesto nesreće u Hrvatskoj Kostajnici, iznad Starog puta, ubrzo je posetio premijer Andrej Plenković koji je u vreme odrona bio u blizini, na sastanku kriznog štaba, budući da se to područje bori s poplavom zbog rasta vodostaja Une.

"Srećom, prema prvim informacijama koje smo dobili od Hrvatske gorske službe spašavanja, hitne medicinske pomoći, od gradonačelnika i suseda, u ovom trenutku se čini da nema ljudskih žrtava, niti ozbiljnijih povreda", rekao je Plenković.

On je rekao da se čini da su glavni uzroci odrona velike količine snega koje su u proteklim danima pale u Hrvatskoj Kostajnici pa je njegovim brzim otapanjem došlo do poremećaja i velikoga klizišta, prenela je Vlada u saopštenju.

Premijer je najavio da će Vlada u saradnji s gradom i županijom pomoći da se ugroženima obezbedi smeštaj, ali i da pomogne u rekonstrukciji srušenih i oštećenih kuća.

Zbog rasta vodostaja reka pojedinim delovima Hrvatske prete poplave, a najkritičnije je na području Karlovca i Hrvatske Kostajnice, gde u odbrani od poplava pomaže i vojska.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
Zlatiborac
credi agricole
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side