U celoj BiH uveden policijski čas
21.03.2020 Beograd

U celoj BiH uveden policijski čas

U celoj BiH uveden policijski čas Foto: Pixabay
U Federaciji BiH sutra od 18 časova stupa na snagu policijski čas.

Zabrana kretanja u Federaciji BiH od 18.00 časova uveče do 5.00 časova ujutro biće na snazi do daljeg, odlučio je večeras Federalni štab za civilnu zaštitu.

Ranije danas RS je takođe donela odluku o uvođenju policijskog časa na teritoriji ovog bh. entiteta i on je na snazi večeras od 20 časova.

Zabrana kretanja u RS je na snazi od 20.00 naveče do 5.00 ujutro i biće na snazi do 30. marta.

Starijima od 65 godina potpuno je zabranjeno kretanje.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač pozvao je građane da poštuju naredbu o zabrani kretanja, ističući da će policija nositi duge cevi.

"Policija će nositi duge cevi, ali neće nositi prst na obaraču i građani ne treba da budu uznemirani, ali će biti spremni da reaguju ako neko pokuša da iskoristi ovu situaciju", rekao je Lukač za banjalučku Alternativnu televiziju.

On je rekao da će policija večeras izaći širom Republike Srpske i moliti građane da se sklanjaju i ne grupišu, a od sutra će krenuti sa privođenjima onih koji ne budu poštovali policijski čas.

Naveo je da su novčane kazne od 500 do 1.500 konvertibilnih maraka (od 250 do 750 evra), dodavši da "nikome ne treba ni to niti da bude priveden".

U Banjaluci će večeras na ulici biti Žandarmerija sa specijalnom antiterorističkom jedinicom. 

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side