U Bugarskoj održan prvi protest protiv karantina
14.05.2020 Beograd

U Bugarskoj održan prvi protest protiv karantina

U Bugarskoj održan prvi protest protiv karantina Foto: pixabay.com
Više od 2.000 ljudi protestovalo je danas u Sofiji protiv mera karantina, ocenjujući da je bugarska vlada uvela "nepotrebne" mere pošto je zemlja malo pogođena koronavirusom, prenela je agencija Frans pres sa lica mesta.

Protest je organizovan u centru Sofije, a demonstranti su nosili bugarsku zastavu i nisu se pridržavali mera fizičkog odstajanja. Skup je završen posle nekoliko incidenata sa pripadnicima snaga bezbezdnosti. 

Demonstranti su odgovorili na poziv jedne radikalno levičarske organizacije i to je prvi skup organizovan od uvođenja karantina stanovništva 13. marta. Policija je navela da su "brutalno prekršene antiepidemijske mere",  jer skupovi nisu dozvoljeni. 

Karantin, koji nije bio toliko strog u Bugarskoj u odnosu na druge zemlje, počeo je da se ublažava pre nedelju dana, tako da su kafei i restorani ponovo otvoreni. Veliki gradovi više nisu u blokadi i omogućeno je kretanje kroz zemlju.

U Bugarskoj u kojoj živi sedam miliona stanovnika, registrovano je 2.100 zaraženih koronavirusom od kojih je 99 preminulo.

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side