U Bihaću uhapšen direktor Una Sana koledža pod sumnjom da je gulenista
03.12.2019 Sarajevo

U Bihaću uhapšen direktor Una Sana koledža pod sumnjom da je gulenista

U Bihaću uhapšen direktor Una Sana koledža pod sumnjom da je gulenista Foto: pixaby
Turski državljanin Fatih Keskin, koji je direktor "Una Sana" koledža u Bihaću, uhapšen je danas i biće prebačen u Imigracioni centar u Sarajevu, jer se sumnja da je "gulenista", objavio je portal Radiosarajevo.

Pravni zastupnik turskih državljana čije izručenje traži Turska, advokat Nedim Ademović potvrdio je da je Keskin državljanin Turske koji ima stalno mesto boravka u BiH skoro 20 godina.

"Čovek sa porodicom živi i radi u BiH. Danas je pozvan u MUP Unsko-Sanskog kantona na razgovor, posle čega je uhapšen", kazao je Ademović za ovaj portal.

On je naveo da još nema zvaničnu informaciju.

"Gde je taj čovek odveden, zašto, niko se nije hteo predstaviti", rekao je Ademović.

On je izrazio sumnju da se "radi o otmici".

"Jedan broj država, kao što su Kosovo, Azerbejdžan, Moldavija, na slične način privodile su turske državljane po zahtevu vlasti Turske i faktički ih, bez vođenja postupaka i mogućnosti sudske kontrole takvih postupaka, odvodili na nepoznato mesto, odnosno deportovali i predavali faktički u vlast turskih organa", istakao je Ademović.

Prema njegovim rečima, zbog toga opravdano sumnja da se i u ovom slučaju takvo nešto moglo desiti desiti, jer mu niko ne želi dati informaciju gde je Keskin odveden i šta se s njim trenutno dešava.

Njegova supruga i poslodavac takođe nemaju informacija i ne znaju gde je on", dodao je Ademović.

Advokat je potvrdio da ima potencijalnu informaciju da Keskina prebacuju u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu, ali da mu to niko nije hteo da potvrdi.

"Tvrde da je tamo poslan.... S obzirom na to da se u ovom trenutku ne javlja na telefon, mi ne znamo gde je odveden", dodao je Ademović.

Direktor Centra za poslove sa strancima Slobodan Ujić u izjavi za portal Radiosarajevo nije mogao ni potvrditi ni demantovati informacije o privođenju Keskina.

On je rekao da se "nešto radi", ali da je prerano davati bilo kakve informacije o celom slučaju.

Vlast u Ankari zvanično je putem Ministarstva pravde BiH do sada zatražila izručenje četiri državljana turske koji se dovode u vezu sa organizacijom "FETO" Fetulaha Gulena, koju institucije Turske smatraju terorističkom organizacijom.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side