U BiH četiri nove žrtve koronavirusa, 90 novoobolelih
13.07.2020 Beograd

U BiH četiri nove žrtve koronavirusa, 90 novoobolelih

U BiH četiri nove žrtve koronavirusa, 90 novoobolelih Foto: pixabay.com
U poslednja 24 časa u BiH su od posledica koronavirusa preminule četiri osobe, tri iz Federacije BiH i jedna iz Republike Srpske.

Broj žrtava u BiH od početka pandemije porastao je na 226.

U poslednja 24 časa u BiH je registrovano 90 novih slučajeva koronavirusa, od čega u Federaciji BiH 71 i u Republici Srpskoj 19.

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 časa u Federaciji BiH testiran je 421 uzorak, od kojih je 71 pozitivan na Kovid-19.

Novi slučajevi registrovani su u Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Srednjobosanskom, Unsko-sanskom, Bosansko-podrinjskom, Posavskom i Kantonu Sarajevo.

U pоslеdnjа 24 čаsа u Institutu zа јаvnо zdrаvstvо RS tеstirаno je 110 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а nоvi koronavirus pоtvrđеn је kоd 19 оsоba u Rеpublici Srpskој, saopštio je ovaj Institut.

Najviše novozaraženih je iz Banjaluke 13, osoba, tri osobe su iz Prnjаvоrа i pо јеdnа iz Kоzаrskе Dubicе, Kоtоr Vаrоšа i Knеžеvа.

Ukupan broj zaraženih od početka pandemije u BiH 6981, a od bolesti se oporavilo 3179 osoba, saopštilo je Ministarstvo za civilne poslove BiH.

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side