Tužiteljka svedočila da su za Kamčeva urgirali političari, sudije, tužioci i biznismeni
27.01.2020 Skoplje

Tužiteljka svedočila da su za Kamčeva urgirali političari, sudije, tužioci i biznismeni

Tužiteljka svedočila da su za Kamčeva urgirali političari, sudije, tužioci i biznismeni Foto: Pixabay
Tužiteljka Lile Stefanova izjavila je danas na suđenju u slučaju "Reket" da ju je bivša šefica Specijalng tužilaštva, drugooptužena Katica Janeva, "terala" da zatvori predmet "Imperija" protiv biznismena Jordana Kamčeva, kao i da su u tom slučaju urgirali poličari, biznismeni, sudije i tužioci.

Kako su preneli loklani mediji, tužiteljka Stefanova, koja vodi isteragu "Imperija" koju je pokrenulo Specijalno tužilaštvo, rekla je na suđenju u krivičnom sudu Skoplje, da je tadašnja specijalna tužiteljka Katica Janeva na nedavnom sastanku naložila da se puste iz pritvora Kamčev, Cvetan Pandelevski i još trojica osumnjičenih u toj istrazi.

"Rekla je da je to važno za procese donošenja zakona za tužilaštvo. Od svih tužilaca sapecijalnog tužilaštva jedino se pobunio Artan Ajro, dok su ostali ćutali", rekla je Stafanova, dodajući da nije mogla da shvati kakvu vezu sa novim zakonom imaju biznismeni Kamčev i Pandelevski.

Prema njenim rečima, Janeva se visokim tonom obraćala tužiteljima tražeći sporazum sa Kamčevim, da izađe iz pritvora i da se zatvori slučaj protiv njega nazvan "Imperija".

Stefanova je rekla da je joj je Kamčev tokom istrage slao emisare - sudije, tužitelje, biznismene i poitičare da urgiraju.

Tužiteljka koja vodi slučaj "Imperija" je svedočila na pitanje odbrane da je "među emisarima koji su se javljali sa urgencijom za Kamčeva bila i sudijka Dobrila Kacarska, ali ne lično nego preko drugog tužioca".

Razrešenoj specijalnoj tužiteljki Janevi se u postupku "Reket", zajedno sa šoumenom Bojanom Jovanovskim – Bokijem 13, sudi za iznudu 1,55 miliona evra od jednog od najbogatijih Makedonaca Jordana Kamčeva, da mu se zauzvrat "olakša pozicija" u predmetu Specijalnog tužilaštva "Imperija".

Trećeoptuženi u slučaju "Reket" Zoran Milevski je prvog dana suđenja, 3. decembra prošle godine, priznao krivicu i osuđen je na tri godine zatvora.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
online izdanje
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side