Tužilaštvo BiH: žalba zbog puštanja premijera na slobodu
03.06.2020 Beograd

Tužilaštvo BiH: žalba zbog puštanja premijera na slobodu

Tužilaštvo BiH: žalba zbog puštanja premijera na slobodu Foto: prtscr
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uputilo je žalbu Sudu BiH zbog puštanja na slobodu premijera Federacije BiH Fadila Novalića i ostalih osumnjičenih u predmetu "Respiratori".

"Tužilaštvo BiH žalbu na osporeno rešenje zasniva na povredi načela jednakosti građana pred zakonom, kao i doslednoj tvrdnji da izrečene mere zabrane ne mogu osigurati sprovođenje efikasne i neometane istrage", saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH obrazložilo je da je zatražilo određivanje pritvora zbog bojazni da će osumnjičeni na slobodi uticati na svedoke, prikrivače i saučesnike.

Iz Tužilaštva BiH navode da javnost opravdano očekuje hitnu istragu, postupanje i kvalitetno vođenje istrage.

Navodi se da je tužilački tim, u interesu efikasnog i pravovremenog osiguranja istrage, žalbu uputio i pre isteka zakonskog roka od 72 časa.

Sud BiH je pre par dana odbio predlog Tužilaštva BiH da Fadilu Novaliću, Fahrudinu Solaku i Fikretu Hodžiću odredi jednomesečni pritvor, već ih je pustio na slobodu uz meru zabrane.

U rešenju Suda BiH nalaže da osumnjičeni odmah budu pušteni na slobodu, uz meru zabrane sastajanja sa određenim osobama i kontaktiranje na bilo koji način sa svedocima Tužilaštva BiH u vezi s ovim krivičnim predmetom.

Osumnjičenima je zabranjeno da se međusobno sastaju i kontaktiraju.

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side