Trojici dečaka iz Berana sudiće se za silovanje i ucenu
12.06.2019 Podgorica

Trojici dečaka iz Berana sudiće se za silovanje i ucenu

Trojici dečaka iz Berana sudiće se za silovanje i ucenu Foto: pixabay.com
Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju podiglo je optužnicu protiv tri dečaka uzrasta od 14 do 16 godina za koje se sumnja da su više meseci sa dva školska druga, mlađa od 14 godina, zlostavljali dvanaestogodišnju devojčicu u Beranama, piše Pobjeda.

 

Tužilaštvo je, kako je saopšteno iz tog organa, podnelo Veću za maloletnike Višeg suda u Bijelom Polju predlog za izricanje krivične sankcije vaspitne mere upućivanje u ustanovu zavodskog tipa.

"Maloletnicima je stavljeno na teret da su počinili krivična dela silovanje, obljuba sa detetom i ucena", precizirano je iz Višeg državnog tužilaštva.

Tri dečaka su, kako je potvrđeno iz Višeg suda, i dalje u specijalnoj ustanovi "Ljubović" gde ih je 18. marta privremeno uputila sudija za maloletnike tog suda Vanja Rakonjac.

Dečaci su, kako se sumnja, dvanaestogodišnju đevojčicu mesecima seksualno zlostavljali i ucenjivali eksplicitnim video-snimkom.

Protiv njih je, s obzirom na to da su prema Zakonu o postupanju prema maloletnicima u krivičnom postupku krivično odgovorni, podignuta optužnica i vodiće se sudski postupak.

Protiv dva dečaka koji imaju manje od 14 godina ne može biti podignuta optužnica, odnosno vođen sudski postupak, zato što prema ovom zakonu nisu krivično odgovorni. 

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side