18.05.2017 Sarajevo

Tajna služba BiH: Priprema se atentat na ministra bezbednosti Dragana Mektića

Tajna služba BiH: Priprema se atentat na ministra bezbednosti Dragana Mektića Foto: prtscr ytb
Obaveštajno-bezbednosna agencija (OBA) BiH uputila je depešu svim policijskim agencijama u kojoj je navedeno da se priprema atentat na ministra bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića, objavio je sarajevski portal Žurnal.

Prema saznanjima obaveštajaca, kriminalne grupacije sa područja BiH i zemalja iz okruženja pripremaju ubistvo ministra bezbednosti BiH.

Prema informacijama Žurnala, u aktu OBA-e navedeno je da ta agencija poseduje pouzdane informacije, zasnovane na najmanje tri izvora, da kriminalne grupacije sa područja BiH i zemalja iz okruženja pripremaju ubistvo ministra bezbednosti.

Agencija je, naime, dokumentovala da se u podzemlju već traži osoba koja bi pripremila i izvela atentat, dok u dokumentu OBA nije navedeno da li su kriminalci koji pripremaju atentat u bilo kakvim odnosima sa politikom.

"Priča nije bezazlena. Naprotiv, ozbiljna je", rekao je za Žurnal jedan od čelnih ljudi policijsko-obaveštajnih agencija u BiH, koji je pročitao depešu OBA sa informacijom o pripremi atentata na Mektića.

Sam Mektić je ovom portalu potvrdio da je upoznat s depešom OBA.

"Kontaktirali su me direktori policijskih agencija i izvestili me o svemu", kazao je on.

OBA je depešu uputila početkom ove sedmice, a dostavljena je na adrese Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), MUP-a RS, te Federalne uprave policije.

Čelnici tih agencija već su preduzeli određene mere s ciljem podizanja stepena zaštite ministra Mektića.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
credi agricole
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side