Sukob policije i radnika Železare u Zenici
25.01.2018 Sarajevo

Sukob policije i radnika Železare u Zenici

Sukob policije i radnika Železare u Zenici Foto: pixabay
U Zenici je danas došlo do sukoba između štrajkača Železare i policije, kada su radnici pokušali da blokiraju magistralni put prema Sarajevu.Do sukoba štrajkača i policije došlo je na Blatuškoj petlji, nakon što su štrajkači odlučili da zamrznu štrajk glađu i izađu na put.

Tokom nastojanja da prođu sve policijske blokade, radnici su se sukobili sa policijom, a jedna grupa uspela je da prođe i potpuno blokiratu magistralni put prema Sarajevu.

Intervenisala je i Hitna pomoć, jer je jedna od radnica povređena tokom probijanja kroz policijske snage.

Saobraćaj na tom delu magistrale je u potpunosti obustavljen.

Radnici zeničke Železare danas su posle četvorodnevnog štrajka glađu održali konferenciju za novinare na kojoj su zamrznuli štrajk glađu i najavili izlaz i blokadu magistralnog puta.

Predsednik Sindikata radnika Železare Zenica Avdija Halilović se zahvalio svim udruženjima i sindikatima koji su im dali podršku i koji će s njima blokirati magistralni put do dolaska premijera Federacije BiH Fadila Novalića.

"Ponovo moramo blokirati M17 i nećemo prekinuti blokadu dok Novalić ne dođe u Zenicu. Mi smo u štrajku glađu i sada idemo blokirati i magistralni put. Ovo je četvrti dan štrajka glađu, iscrpljeni smo, ali nastavljamo našu borbu", izjavio je Halilović.

Više od stotinu radnika Železare Zenica pre nekoliko dana srupila je u štrajk glađu, zahtevajući od Vlade Federacije BiH, koja je vlasnik Železare u stečaju, isplatu 13 plata koje im duguju, povezivanje 16 godina radnog staža, kao i isplatu otpremnina.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side