06.12.2018 Podgorica

Sud odbio da odvoji postupak protiv Branke Milić

Sud odbio da odvoji postupak protiv Branke Milić Foto: pixabay.com
Sudsko veće Višeg suda u Podgorici odbilo je kao neosnovan predlog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da se razdvoji postupak za pokušaj terorizma u odnosu na Branku Milić, srpsku državljanku koja boravi u ambasadi Srbije u Crnoj Gori.


To je saopštila sudija Suzana Mugaša, nakon čega je suđenje za pokušaj terorizma u podgoričkom Višem sudu prekinuto i biće nastavljeno sutra.

"Imajući u vidu fazu postupka, nije celishodno razdvojiti postupak. Nema realnih i objektivnih razloga za tako nešto", rekla je Mugoša.

Specijalni tužilac Milivoje Katnić zatražio je ranije da se postupak protiv Branke Milić odvoji i da joj se sudi kada se za to steknu uslovi, odnosno kad bude dostupna sudu.

Katnić sumnja da je bekstvo Milić u ambasadu Srbije organizovano unapred i da je cilj odugovlačenje postupka.

Branka Milić je optužena je za pokušaj terorizma na dan održavanja parlamentarnih izbora u Crnoj Gori u oktobru 2016. godine, zajedno sa dva ruska i više srpskih državljana, kao i s delom rukovodstva crnogorskog opozicionog saveza Demokratski front.

Milić je 23. novembra napustila suđenje, nezadovoljna zbog toga što je sud odbio njen zahtev za izuzeće veštaka i pomoć zatražila u Ambasadi Srbije u Podgorici.

U međuvremenu je Crna Gora za njom raspisala poternicu. Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore tražilo je, nakon toga, od ambasade Srbije da omogući ulazak nadležnih organa u prostorije tog diplomatsko predstavništva.

Stav Srbije se još čeka.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side