17.01.2020 Sarajevo

Sud BiH potvrdio optužnicu protiv bivšeg ministra bezbednosti Dragana Mektića

Sud BiH potvrdio optužnicu protiv bivšeg ministra bezbednosti Dragana Mektića Foto: Pixabay
Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv bivšeg ministra bezbednosti Dragana Mektića (SDS), koji se tereti za koruptivne radnje i zloupotebu službenog položaja i ovlaštenja.

„Tužilaštvo BiH je 17. januara zaprimilo potvrđenu optužnicu i obavest od sudije za prethodno saslušanje Suda BiH, kojim je optužnica u predmetu protiv Mektića i ostalih potvrđena u celosti“, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Sud BiH je 15. januara Tužilaštvu BiH vratio na doradu optužicu protiv Mektića, da bi već danas dorađena optužnica bila ponovo dostavljena Sudu BiH i potvrđena.

Tužilaštvo BiH je 30. decembra podiglo optužnicu protiv Mektića, navodeći da je bivši ministar bezbednosti BiH, zajedno sa Igorom Golijaninom, Samirom Agićem i Edinom Garaplijom "zloupotrebom položaja i ovlaštenja počinio krivično delo visoke korupcije koja šteti međunarodnom ugledu BiH".

Mektić tvrdi da se radi o politički motivisanoj optužnici, s obzirom na to da je on u vreme kada je bio ministar bezbednosti oštro krtikovao nosioce najviših pravosudnih funkcija u BiH, među kojima i glavnu državnu tužitelku Gordanu Tadić.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side