Sud BiH: Mamić neće biti izručen Hrvatskoj
30.08.2019 Beograd

Sud BiH: Mamić neće biti izručen Hrvatskoj

Sud BiH: Mamić neće biti izručen Hrvatskoj Foto: Beta, HINA / Almir Razic
Sud u Bosni i Hercegovini odlučio je da bivši čelnik zagrebačkog fudbalskog kluba Dinamo Zdravko Mamić ne može biti izručen Hrvatskoj koja ga traži zbog višemilionske prevare, izjavio je danas Mamićev advokat Zdravko Rajić.

"Dobio sam obaveštenje od suda. Pravosnažno je rešenje da nema uslova za izručenje gospodina Mamića Hrvatskoj", rekao je Rajić agenciji Hina.

Upitan da li postoji još neki mehanizam da Hrvatska zatraži Mamićevo izručenje, Rajić je rekao da je tom odlukom suda slučaj zaključen.

"Ne postoji druga pravna mogućnost što se tiče ove optužnice", naveo je Rajić.

On je dodao da sada predstoji "samo tehnička procedura da ministarstvo pravde BiH prosledi obaveštenje ministarstvu pravde Hrvatske".

Takav epilog je bio očekivan posle rasprave na sarajevskom sudu u julu, kada su i odbrana i tužioci rekli da Mamić ne može da bude izručen Hrvatskoj pošto poseduje bosanskohercegovačko državljanstvo, navodi hrvatska agencija.

Mamić je otišao u BiH uoči izricanja prvostepene presude kojom je osuđen na 6,5 godina zatvora. Od tada živi u Međugorju, a u više navrata je isticao da ne veruje hrvatskom pravosuđu.

Hrvatsko tužilaštvo u novoj optužnici tereti Mamića i još šest osoba da su oštetili Dinamo za oko 200 miliona kuna (27 miliona evra), sklapanjem fiktivnih ugovora između Dinama i više stranih kompanija i ispostavljanjem računa o plaćanju nepostojećih usluga za transfere igrača, između ostalog, navodi Hina.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side