14.09.2018 Podgorica

Srpski policajac traži da mu se sudi u Srbiji

Srpski policajac traži da mu se sudi u Srbiji Foto:Freeimages
Branilac srpskog policajca Vladana Sekulića, koji je sumnjiči da je u novembu 2016. godine, teško povredio maloljetnog Rožajca F.M. pucajući na granici sa Crnom Gorom, Slobodan Stašević, tražio je danas da se slučaj ustupi pravosuđu Srbije.

Početak suđenja odložen je danas u Višem sudu u Bijelom Polju a novo pripremno ročište zakazano je za 12. oktobar kada će se odlučiti da li će se predmet ustupiti Srbiji ili će se suditi u Bijelom Polju. U sudu se nisu pojavili ni Sekulić ni maloletni Rožajac F.M.

Kako je novinarima kazao advokat maloletnog Rožajca Velija Murić, ne očekuje da će porodica njegovog klijenta pristati na taj zahtev jer ne veruju da će doživeti punu pravnu zaštitu.

„Oni ne veruju da bi srbijanske vlasti rasvetlile ovaj slučaj u prvom redu zbog činjenice da se događaj desio od pripadnika srbijanske policije na teritoriji Crne Gore“, rekao je on.

U optužnici se navodi da je maloletnika F.M., dok se nalazio u automobilu sa Mersudinom Murićem, teško ranio službenik Direktorata policije MUP-a Republike Srbije.

Maloljetni F.M. je tada zadobio tešku telesnu povredu - prostrelnu ranu u predelu donjih ekstremiteta.

Do incidenta je došlo u selu Stupa u blizini srpsko - crnogorske granice.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side