17.07.2017 Split

Split: Požar se širi gradom

Split: Požar se širi gradom Foto: Beta/ AP
Požar nošen jakom burom zahvatio je predveče splitske čertvrti Dračevac, Mejaše i Kilu, a evakuisan je i tržni centar City Centar One, dok vojska, vatrogasci i građani učestvuju u gašenju.

Agencija Hina saznaje od vatrogasaca da trenutno gori oko benzinske stanice na Dračevcu, i da je vatra stigla i do stambenih četvrti Mejaša i Kile gde se stanari uključuju u gašenje vatre.

Vatra preti i zgradi Opštinskog suda na Dračevcu, a očekuje se dolazak ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića i predsednika tog suda Gorana Čolaka.

Za sav saobraćaj večeras su zatvoreni i splitska raskrsnica Zbora narodne garde i Domovinskog rata. Split je tako trenutno potpuno odsečen od juga jer se automobilom ne može ni prema Omišu ni prema Zagori.

Foto: Beta/ AP

Nezvanično se saznaje da eksplozije koje se čuju dolaze od vozila preduzeća Čistoća koja je zahvatila vatra. U blizini Čistoće je i asfaltna baza.

Pozivajući se na izvore iz vatrogasne službe, Hina javlja da se prave planovi odbrane benzinskih pumpi na ulazu u Split.

Građani se upozoravaju da ne budu u blizini benzinskih pumpi pogotovo one na Smokoviku jer je tu najteže.

Građanima Splita savetovano je da zbog gustog dima i prašine zatvaraju prozore i vrata kuća i stanova i da ne izlaze napolje bez preke potrebe, kao i da uključe klima uređaj u prostorijama u kojima borave.

Ukoliko je neophodno da izađu obavezno je da maskom ili lakom pamučnom tkaninom prekriju nos i usta.

Upozoreni se svi građani na širem splitskom području na povećan oprez i odgovorno ponašanje s obzirom na gust dim koji se širi i na udaljenija područja.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
credi agricole
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw