23.01.2020 Skoplje

Sobranje 11. februara ratifikuje sporazum sa NATO pa se raspušta

Sobranje 11. februara ratifikuje sporazum sa NATO pa se raspušta Ilustracija / Foto: Pixabay.com
Predsednik parlamenta Severne Makedonije Talat Džaferi najavio je za 11. februar posebnu plenarnu sednicu na kojoj će biti ratifikovan sporazum o prustupanju NATO kako bi narednog dana raspisao izbore.

On je za lokalne medije rekao da nije isključeno da Španija, ka poslednja članica NATO, do 11. februara ne stigne da rartifikuje Protokol o pristupanju Severne Makedonije toj alijansi.

Ako Španija do tada ne završi proceduru za potvrđivanje Protokola, ratifikacija Sporazuma o prsupanju NATO u parlamentu Severne Makedonije imala bi odloženo dejstvo, rekao je Džaferi.

Džaferi je rekao da planira da parlament bude raspušten 12. februara, tako da "ostaje celih 60 dana do održavanja vanrednih parlamentarnih izbora 12. aprila".

"Kako god da bude, planiram da za 11. februar zakažem posebnu sednicu da protkol za NATO bude izglasan u našem parlamentu. Sledećeg dan će se održati sednica za raspuštanje parlamenta. Očekujem da diskusija na tu temu bude završena do ponoći, s obzirom da su se partije saglasile o prevremenim izborima", rekao je Džaferi.

Vanredne parlamentarne izbore za 12. april lideri vodećih stranka dogovorili su pošto Severna Makedonija u oktobru prošle godine po treći put nije dobila datum za početak pregovora sa EU.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side