10.01.2020 Skoplje

Skoplje: Sedam godina zatvora ocu koji je prodao kćerku za 6.000 evra

Skoplje: Sedam godina zatvora ocu koji je prodao kćerku za 6.000 evra Foto: pixabay.com
Krivični sud u Skoplju osudio je na sedam godina zatvora oca koji je prodao maloletnu kćerku u Sloveniju, saopštilo je danas Tužilaštvo Severne Makedonije.

 

 

Kako se navodi, optuženi T. D. je 2013. godine prisilio na brak svoju tada 17-godišnju kćerku i prodao je za 6.000 evra porodici u Sloveniji.

Tu maloetnicu je, ističe se, nova porodica tretirala kao predmet kupovine, zbog čega je nadležni sud u Mariboru u decembru 2015. osudio njenog supruga i njegove rodtelje i izrekao im efektivne zatvorske kazne.

O tom slučaju je slovenački javni tužilac obavestio Tužilaštvo za organizovani kriminal Severne Makedonije, koje je odmah započelo istragu protiv oca koji je prodao kćerku, a preko međunarodne pravne pomoći obezbeđeni su dokazi i razmenjene informacije sa slovenčkim kolegama.

"U toku istrage je utvrđeno da su roditelji momka dogovrili brak i da se otac maloletnice saglasio da nevestu da za novac čoveku kojeg prvi put vidi, a kada se maloletnica usprotivila optuženi je fizički napao i prisilio na brak", navodi se u saopštenju Tužilaštva Severne Makedonije.

Prema presudi koju je objavio Osnovni krivični sud Skoplje, navodi se da je optuženi T. D. "proglašen da je kriv za počinjeno krivično delo 'trgovina detetom' i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od sedam godina".

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side