Severna Makedonija sutra ukida policijski čas, od četvrtka rade bašte kafea i restorana
26.05.2020 Beograd

Severna Makedonija sutra ukida policijski čas, od četvrtka rade bašte kafea i restorana

Severna Makedonija sutra ukida policijski čas, od četvrtka rade bašte kafea i restorana Foto: pixabay.com
U Severnoj Makedoniji sutra se ukida policijski čas, a od prekosutra, četvrtka, biće dozvoljen delimičan rad ugostiteljskim objekatima, odlučila je Vlada.


Premijer Oliver Spasovski je rekao da će od četvrtka moći da rade bašte i terase kafea i restorana, a da će se rad u zatvorenom prostoru regulisati kasnije.

Vlada je zadužila Komisiju Miniustarstva zdravlja za zarazne bolesti da napravi "jasnu i preciznu procenu za otvaranje državnih granica", rekao je premijer, i da pripremi "odgovarajuće protokole" za putnike.

Spasovski na onlajn-konferenciji za novinare rekao da će odluka o granicama biti doneta u koorodinaciji s drugim zemljama regiona, a istakao da njegova vlada sa svakom od njih ima "odličnu komunikaciju koja najavljuje da će ubrzo putovanje u regionu biti regulisano u interesu građana svih zemlja".

Na preporuku Komisije za zarazne bolesti, Vlada je popodne odlučila da ukine još neka ograničenja uvedena zbog epidemije, a premijer rekao da je epidemiološko stanje "pod kontrolom, ali to ne znači da je virus pobeđen ili da je nestao".

"Virus je tu i neće iščeznutu preko noći! Biće prisutan sve dok se ne stekne imunitet ili ne bude pronađena vakcina. Zato je od izuzetnog značaja da se građani pridržavaju preporuka i mera Vlade o neophodnoj fizičkoj diastanci i korišćenju zaštitne opreme (maske)", rekao je Spasovski.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side