Severna Makedonija: Snažno nevreme zahvatilo Prespu, desetine sela bez struje
10.07.2019 Skoplje

Severna Makedonija: Snažno nevreme zahvatilo Prespu, desetine sela bez struje

Severna Makedonija: Snažno nevreme zahvatilo Prespu, desetine sela bez struje Foto: pixaby
Uragansko nevreme zahvatilo je večeras područje Prespe u Severnoj Makedoniji i desetine sela su bez struje, objavili su mediji.

Gradonačelnik najvećeg mesta u tom području, Resena, Živko Gošarevski je izjavio da je jak vetar pola sata kidao drveće, bandere i nosio krovove kuća.

"Snažno nevreme, kakvo ne pamte stariji Prespani, napravilo je veliku materijalnin štetu. Sela su odsečena, nevreme je kidalo drveće, rušilo bandere, krovove kuća. Trenutno nema struje, ali najvažnije je da nema povređenih i žrtava", rekao je on za agenciju MIA.

Gošarevski je istakao da su ekipe resenske opštine na terenu s ekipama Makedonija puta i vatrogascima i da rade na rasčišćavanju puteva, i da su u stalnoj komunikaciji s medicinskim timovima i hitnom pomoći.

Po saopštenju Centra za upravljanje krizama, nevreme s jakom kišom i vetrom zahvatilo je sela oko Prepsanskog jezera od kojih je nekoliko bez struje.

Nevreme je čupalo drveće i bandere, u autokampu "Krani" drveće je oštetilo kamp-prikolice, a u selu Ljubojno ima oštečenih kuća i automobila.

Na tenern su poslati policajci i vatrogasci iz Resena koji rade na rasčišćavanju puta, navodi državni Centar za upravljanje krizama.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side