Severna Makedonija razmatra uvođenje ograničenja na granicama sa Srbijom i Kosovom
06.07.2020 Beograd

Severna Makedonija razmatra uvođenje ograničenja na granicama sa Srbijom i Kosovom

Severna Makedonija razmatra uvođenje ograničenja na granicama sa Srbijom i Kosovom Foto: Novi magazin/SA
Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče najavio je danas mogućnost da "ovih dana" Vladi bude preporučeno ponovno uvođenje ograničenja na granicama sa Srbijom i Kosovom.

Na onlajn-konfenreciji za novinare on je rekao da je Komisija za zarazne bolesti (pri Ministarstvu zdravlja) tokom vikenda "intenzivno razmatrala" mogućnost uvođenje nekih mera na granicama sa Srbijom i Kosovom gde se povećava broj novoobolelih od KOVIDA-19.

"Želim da kažem da je apsolutno moguće da ovih dana preporučimo neke mere, ukoliko utvrdimo da rizik od ulaska građana okolnih zemalja može da ugrozi naš sistem", rekao je Filipče.

Po njegovim rečima, intenzivno se razmatraju informacije, razgovara se i s epidemiolozima iz centara za javno zdravlje u više gradova južne Srbije, a čekaju se neke dodatnre informacije.

"Danas produžavamo diskusiju, verovatno i sutra. Tokom vikenda nije bilo indicije za neku veliku opasnost. Ali, ponoviću, čekamo informacije iz više gradova i sa Kosova i iz Srbije", rekao je Filipče.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side