04.09.2019 Skoplje

Severna Makedonija: Poslanica SDSM u Tužilaštvi zbog slučaja "Reket"

Severna Makedonija: Poslanica SDSM u Tužilaštvi zbog slučaja "Reket" Foto: Novi magazin / SA
Poslanica SDSM - vladajuće stranke u Severnoj Makedoniji, Frosina Remenski, ispitivana je danas u Tužilaštvu za organizovani kriminila u okvuru istrage slučaja nazvanog "Reket".

Remenski koja je počasna predsedniica nevladine organiciacije prvoosumnjičenog u toj aferi, Bojana Jovanovskog - "Bokija 13", u izjavi novinarima je odbacila bilo kakvu svoju povezanost s tim slučajem.

Mediji su preneli da ona nije odgovorila na pitanje da li je kao počasna predsednica tog "Međunarodnog saveza" znala za planove i strategije te nevladine organizacije, i istakla da je sve što zna rekla tužiteljki Vilmi Ruskoskoj.

Rad "Međunarodnog saveza" iz Skoplje, zbog sumnji da je koriščen za kriminal istražuju Tužilaštvo za organizovani kriminal i Finansijska policija, a o odnosima s tom nevladinom organizacijom u okvuru istrage "Reketa" ispitano je nekoliko privrednika i gradonačenika iz vladajuće stranke.

"Kao počasna predsednica nisam bila upoznata sa svim obligacionim odnosima 'Međunarodnog saveza', a pred tužiteljkom sam odgovrila na ono što je traženo", rekla je Remenski koja je donedavno bila i potpredsednica SDSM.

Na pitanja novinara da li je je znala za poslove i gde odlaze pare iz nevladine organizacije "Bokija 13", Remenski je rekla da je, od kada se naziv te organzacije spominje u kontekstu krimala, "jasno stoji na stavu da to treba da se istraži" i da ona "nema ništa protiv toga".

"Kvalifikacije toga što je radio 'Međunarodni savez' ostaviću nadležnim organima", rekla je Frosina Remenski.

Za svoje prijateljstvo s "Bokijem 13" rekla je da "nije ništa posebno" i da to što se "neko s njim fotografisao ne znači da je bio uključen u 'reket' ".

U istrazi "Reketa" - iznude 1,5 miliona evra od jednog od nabogatijih Makedonaca, privrednika Jordana Kamčeva, da bi dobio bolji tretman u istrazi afere "Imperija", do sada su osumnjičene tri osobe: Bojan Jovanovski, skopski privrednik Zoran Milevski i specijalna tužiteljka Katica Janeva.

Predistraga seu tom slučaju vodi od početka maja, a istražni postupak od 15. jula, kada su uhapšeni Jovanovski i Milevski, dok je Janeva u pritvoru od 21. avgusta.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side