Šeranić: Ponovo počinje testiranje na koronavirus u karantinima na graničnim prelazima
05.04.2020 Banjaluka

Šeranić: Ponovo počinje testiranje na koronavirus u karantinima na graničnim prelazima

Šeranić: Ponovo počinje testiranje na koronavirus u karantinima na graničnim prelazima Foto: Beta, Direkcija za nacionalne referentne laboratorije
Ministar zdravlja Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da je doneta odluka da se ponovo vrši testiranje na koronavirus u karantinima koji su uspostavljeni na graničnim prelazima BiH sa susednim zemljama.

On je naveo da je ranije u tim karantinima testirano oko 400 osoba, da je napravljen određen pregled situacije, a da je potom testiranje obustavljeno.

Šeranić je odluku o ponovnom testiranju osoba u karantinima na graničnim prelazima saopštio dan nakon što je objavljen video snimak iz karantina u sportskoj dvorani Obilićevo u Banjaluci, gde su smeštene osobe koje tvrde da niko od njih nije testiran.

Oni su od nadležnih zatražili da se obezbedi testiranje i da oni koji nisu pozitivni idu u kućnu izolaciju, upozorivši i na loše uslove smeštaja.

Osim toga, ti ljudi zatražili su da im se vrate lični dokumenti, oduzeti pri ulasku u katrantin.

Ministar zdravlja RS Alen Šeranić izjavio je da karantini nisu konforni, istićuči da konfor pojedinca ne može da bude na uštrb javnog zdravlja.

On je još kazao da su za organizovanje karantina zadužene lokalne zajednice.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side